23 NİSAN COŞKUSU BAKIRKÖY'DE DOYASIYA YAŞANDI

'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ile '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Bakırköy'de büyük bir coşku ile Bakırköy Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde kutlandı. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu başkanlığında da, son 10 yılın en coşulu milli bayramını Özgürlük Meydanı'nda düzenleyen Bakırköy Belediyesi, 23 Nisan'da da ilk kez yürüyüş düzenledi. 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE GÜNE BAŞLANDI
'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ile '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Bakırköy’de büyük bir coşku ile kutlandı. Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na Bakırköy Kaymakamlığı koordinesinde çelenk konuldu. 


Çelenk sunma törenine, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu ve Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Zafer Partisi ve İyi Parti ilçe başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, mahalle muhtarları ile Bakırköylü vatandaşlar katıldı. 


Devlet töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’ın düzenlediği alternatif tören başladı. Törende ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğu’nun da hazır bulunduğu törene, Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile Bakırköylü vatandaşlar katıldı. 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYONUNDA ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU
Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde de Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda da, yüzlerce çocuk önce İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle, sonrasında Murat Kölük İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisiyle coştu. Program Emlak Kredi Bankası Ortaokulu ve Bakırköy Göksel Baktagir Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’nun gösterileriyle son buldu. 


OVALIOĞLU KOLTUĞU DEVRETTİ 
Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul öğrencisi Elif Rabia Usta’ya devretti. Başkan E. Rabia Usta, “Çocuk ve Sanat Sokakları Projesi” kapsamında engelli ve çocuklu aileler için trafik düzenlemesi talimatı verdi. Usta’nın talimatlarını alan Başkan Ovalıoğlu, konuyla ilgili çalışmaların başlatılacağını belirtti. 


ÖZGÜRLÜK MEYDANI RENKLENDİ
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe de çoluk çocuk demeden çok sayıda Bakırköylü katıldı. Şenlik havasında geçen etkinlikte çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlenip Ulu Önder’in kendilerine armağan ettiği bayramın tadını çıkardılar. Gün boyu çocuklar için sahne alan DJ eşliğinde çalınan şarkı ve marşlarla devam eden etkinlikte, yüz boyama, takta bacak ve palyaçolarda çocuklara neşe kattı. alandaki çocuklara pamuk şekeri ve bayrak da dağıtıldı. 


ULUSAL EGEMENLİK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
Son olarak akşam saatlerinde Bakırköy Belediyesi’nin Diklitaş’tan başlayan ‘Ulusal Egemenlik’ yürüyüşü de ilçe halkının alışık olmadığı görüntülere sahne oldu. 7’den 70’e katılımcılarla birlikte marşlar eşliğinde yapılan yürüyüşte, vatandaşların ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun samimi davranışları ilçe halkının takdirini topladı. 


OVALIOĞLU’NA YOĞUN İLGİ
Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın coşkusunu Bakırköylülerle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ovalıoğlu, Ulusal Egemenlik için hiç durmadan yürüyeceklerini kaydetti. 


KARTALTEPE MUHTARLIĞI DA MAHALLESİ’NDE ETKİNLİK DÜZENLEDİ 
40 bin nüfusu ile Bakırköy'ün en kalabalık mahallesi olan Kartaltepe Muhtarlığı da Millet Parkı içerisinde mahalleli çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledi. Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG AME) iş birliği ile ahşap boyamadan, ipte denge yürüyüşüne, oyun parkurunda yapılan yarışmalardan zipline kadar çeşitli etkinliklerin yapıldığı şölene yüzlerce mahalleli katıldı. 


CHP İLÇE BAŞKANLIĞI PARKLARDAKİ ÇOCUKLARA BAYRAK DAĞITTI
CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’da, Millet Parkı’nda ilçe yönetimiyle birlikte çocuklara bayrak dağıttı, yüz boyama yaptı. Ülkemizin geleceği çocukların, ülkemizin geleceğini inşa edeceğine yürekten inandığını söyleyen Başaran Arslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyorum” dedi. 


ÇİÇEĞİ BURNUNDA MUHTARDAN PİKNİKLİ ŞENLİK
31 Mart seçimlerinde YeniMahalle Muhtarlığı’nı kazanan Bahar Özkan’da, 27 Nisan Cumartesi günü Veliefendi Piknik Alanı’nda ‘Doğa ve Çocuk Şenliği düzenlediğini duyurdu. 
Çocuk oyunları ve mahalle çocuk korosunun yanı sıra alanda piknik yapacaklarını belirterek mahalleliye çağrı yapan Özkan, hem tanışmak hem de bir arada olmak için tüm mahallelileri şenliklerine davet etti.